Story2

Folytassuk! De vajon mekkora bizonyossággal?

Hadd osszak meg veled egy titoknak aligha nevezhető dolgot. Sokan azt mondják, hogy most aztán észnél kell lenned, mert az újra induláskor dől el minden. Ezért aztán kapsz rengeteg tanácsot, ötletet pénzért, vagy ingyen.

Nos! Az, hogy hogyan indulsz újra, már a krízis előtt eldőlt. Elmondom, miért. Talán tudod, hogy munkavállalói attitűdöt, hozzáállást mértünk, mérünk. A járvány előtt is ezt tettük, alatta is ezt tesszük. Alább megosztok veled néhány mérési eredményt.

  • Ahol az embereknek a pandemia előtt volt jövőképük, mert bevontad őket a céges ügyekbe, azoknak most is van. Akiknek nem volt, azoknak most még annyira sincs. Itt jegyzem meg, hogy a home office rendszerben dolgozók több, mint 40%-ával csak hetente beszél a vezetőjük. Ugye tudod, mire gondolok?
  • Ahol a csapatban nem volt kivételezettség, ott ezt most sem érzi senki. Ahol igen, ott most még nagyobb a csapaton belüli bizalmatlanság.
  • Ahol jó volt a vállalati kultúra, ott most is az. Ahol gyenge volt, az gyakorlatilag szétesett.
  • Ahol hasznosnak érezték a munkájukat a dolgozók, azok most sem gondolnak mást. Azok, akik visszajelzés hiányában korábban sem gondolták így, azokat motiváció szempontjából mára elveszítetted.
  • Akikben előtte megvolt a bizalom veled, mint vezetőjükkel szemben, mert bevontad őket a vállalati ügyekbe, azok most is bíznak benned. Akiket nem vontak be, azoknak a bizalmára ma már nem számíthat a vezető.
  • Ahol a csapatban nem voltak intrikusok, ott most is teljes a csapategység. Ahol voltak, ott a jelenlegi helyzetről jobb, ha nem tudsz.
  • És végül, de nem utolsó sorban konfliktusok most is vannak a dolgozók között. Ahol korábban nem oltottátok ki a konfliktusokat, ott most ezek komoly gyökeret eresztenek.

Vajon Te tudod, hogy honnan folytatod?

Mindezt azért írtam le, mert nem gondolom, hogy mindenki számára megvan a csodaszer, amivel a pandemia után simán visszatér a mindennapokhoz és a kívánt üzletmenethez. Mielőtt csodát várnál és fölöslegesen költenél, gondold át a múltat. Ez lehet a legjobb tanács ebben az esetben. És persze mérj!

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}