Hogyan tudod befolyásolni azt, hogy mit gondoljanak a beosztottjaid rólad, a vállalatról és a munkájukról?

A legtöbb vezető még álmában sem gondolná, hogy a vezetési módszerei hogyan hatnak az embereire. És hogy ez a hatás bizonyos körülmények között akár a százszorosára is nőhet.
Influence1

 

Cinema1

 

Mi okozza az alapvető vezetési nehézséget?
A vezető és a beosztottak a sokszor más mozit látnak. Ugyanaz a film megy a vásznon, a nézők észlelése a történésekről és e miatt a látottak megítélése mégis eltér egymástól. A sikeres vezető segíti a beosztottjait abban, hogy a látottakat, tapasztaltakat egységesen értelmezzék. A csapat ettől kezdve ugyanazt a célt látja, ugyanazon az úton segíti egymást. 

Így hát elindítottuk "Percepció menedzsment" tréningünket, melyet a vártnál nagyságrendekkel nagyobb érdeklődés fogadott. Az első tréningcsoport a meghirdetést követő 4 napon belül betelt.

A tréninget nagyon komoly előkészítő munka előzte meg mind annak tematikájában, mind pedig módszertanában. Mindvégig a tényekre (értsd ez alatt kutatási eredmények) támaszkodtunk és egy olyan tréningstruktúrát alakítottunk ki, amely hatékonyságában, fókuszaiban a partnereink szerint verhetetlen. A vezetői tréning során megszerzett gyakorlati tudás segít a résztvevőknek abban, hogy kimagasló eredményeket érjenek el:

  • a munkaerő megtartásában
  • a beosztottjaik motiválásában
  • az elkötelezettség növelésében
  • a teljesítmény csúcsra járatásában

Mindezt hogyan?

A munkavállalók fent felsorolt jellemzőit az határozza meg, hogy mit és hogyan észlelnek a mikro- illetve munkahelyi környezetükből. Ez az észlelés (percepció, vagyis az érzékelt történésekhez való jelentéstársítás) vezetői kommunikációval alakítható.

Ennek trükkjeit osztjuk meg és gyakoroltatjuk be a résztvevő vezetőkkel, hogy a maguk természetességével és vezetői szerepüknek megfelelő hitelességgel alakíthassák ki beosztottjaikban a kívánatos percepciót.

Ha érdekel a program, a "Percepció menedzsment" menűpont alatt részletes információt is találsz róla.

Jelentkezz és éld át az érzést, hogy bármire képes lehetsz a csapatod bármely tagjával!

 

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}